Izolacija Fonko – zvočna in termo izolacija

Povejte, kdo nebi rad živel v prijetno tihih, poleti hladnih in pozimi toplih prostorih?

S pravilno izbiro izolacije to lahko dosežete, zato svoje prostore izolirajte z zvočno in termo izolacijskim materialom blagovne znamke FONKO, ki ga proizvaja podjetje KOPUR d.o.o. iz Slovenj Gradca. Proizvod Fonko je rezultat več let raziskovanj in testiranj s strani slovenskih proizvajalcev.

Kaj je izolacija Fonko

Fonko je blagovna znamka izolacijskega materiala izdelanega iz visokokakovostnih tekstilij, ki se uporabljajo pri izdelavi tekstilnih izdelkov v avtomobilski industriji. Z rezalnim mlinom razrežemo tekstilije in pridobimo granulat v velikosti 5-8 mm.

Vpihavanje - izolacija Fonko

Vpihavanje – izolacija Fonko

Prednosti materiala Fonko

Odlična zvočna izolacija

Preizkusi so pokazali, da je Fonko poleg toplotnega tudi zelo dober zvočnoizolacijski material, saj njegova zvočna absorbcija v obliki granulata dosega celo 13,6 dB (debeline 6cm, gostote 65kg/m3) Še boljši rezultati se dosegajo, če je izdelan material v obliki plošč saj presega celo 20 dB (6cm debelina plošče, gostote 160kg/m3 dosega celo 22,5dB).

Dobra akumulacijska sposobnost izolacije

Fonko poleti ohranja hladen prijeten bivalni prostor, saj je koeficient specifične toplote izredno visok. Ob pravilni izvedbi lahko toplotni fazni zamik (koliko časa je potrebno, da se temperatura v prostoru spremeni za 1°C) doseže tudi vrednost od 9 -12 ur. Odvisno od gostote vpihanega materiala.

Samougasljiva izolacija

V primeru ognjeodpornosti dosega sicer sam material na osnovi preizkusa razred E (SIST EN 1350) vendar je samougasljiv, kar je eden od zahtevanih standardov v avtomobilski industriji, čemu je podvržen tudi osnovni material. Boljše rezultate lahko dobimo v primeru preizkušanja sistemskih rešitev v kombinaciji z ostalimi gradbenimi materiali – razred B.

Prenesite si PDF katalog Fonko TUKAJ!

STS-10-0063 ZAG FONKO 1str 9.11.2010 19;23;25

 

Hiring a professional writer to assist me with my research paper has numerous advantages. One of them is that it’s simple to get a finished paper finished without writing my essay cheap too much effort. Even though hiring someone to write an essay might not be similar to making the piece yourself it’s still better than failing to submit it on time. When it comes to research papers, an expertly written document can raise your marks by many points. In what way can you tell which organization is best?